Goedsel?

 

Goedsel?

Leuk dat je even op mijn website kijkt!

Mijn naam is Marjan de Wit en mijn praktijknaam is Goedsel. Ik ben gediplomeerd gewichtsconsulente en begeleid mensen naar een fitter en gezonder leven. Dat doe ik op een nuchtere manier, ik waai niet met alle winden mee en je krijgt van mij een eerlijk en betrouwbaar advies. Doorgaans spreken we maar 1x af en hieronder omschrijf ik hoe ik dan te werk ga.

 

lopend

Mijn consulten zijn lopend.
Want, we zitten met z’n allen al zo veel.
Alles wat je tegenover elkaar aan tafel bespreekt, kun je ook tijdens een wandeling bespreken. Heb je gelijk een frisse neus te pakken en een beetje bewogen, hoe mooi is dat!

Maar, een stukje wandelen geeft nog veel meer voordelen!

  • door de bloedsomloop en spieractiviteit wordt schade hersteld die veroorzaakt is door het vele zitten
  • het verhoogt je creativiteit, waardoor je na zo’n wandelingetje veel productiever kunt zijn
  • het vermindert stress
  • verlaagt de bloeddruk
  • geeft energie
  • versterkt je afweersysteem
  • kan je bloedsuikerspiegel verlagen
  • en je verbrandt nog een calorieën ook!

Al lopend bespreken we waar jouw knelpunten zitten, wat je lastig vindt en juist ook wat er goed gaat. Ik geef je voedings-, leefstijl- en persoonlijke adviezen, die je met tips en trucs toe leert passen in je dagelijkse gewoontes. Een gezond gewicht bereik je niet alleen door anders te eten. Het is een kwestie van bewustwording, aanpassingsvermogen en doorzettingsvermogen. Ik help je daarbij en je zult zien dat het helemaal niet zo ingewikkeld hoeft te zijn.

Wegen en meten doen we niet, maar voordat we afspreken vraag ik je om je lengte, gewicht en leeftijd, zodat ik je gericht voorbeeldmenu mee kan geven en je dus precies weet wat je ongeveer op een dag kunt eten.

Naast alle adviezen, informatie en tips die ik je tijdens het consult geef, krijg je een handige map mee om thuis nog eens op je gemak na te lezen. Daarin staat ook precies omschreven wat het belang van koolhydraten, vetten en eiwitten is. Met een voorbeeldmenu, wat lekkere recepten, tips en handige weetjes, is deze map een ideale hulp om thuis verder te gaan met start van een gezondere leefstijl.

 

 

Mijn eigen verhaal

Het heeft zo z’n voordelen, als je lang bent (178 cm) en de kilo’s zitten netjes over je hele lijf verdeeld. Als er dan wat grammen bij komen, heeft niemand dat in de gaten. Ook ik niet. Tot op zekere hoogte natuurlijk, want kleren gaan toch strakker zitten. Langzaam werd ik steeds iets zwaarder en steviger en paste ik mijn kledingkast gewoon keurig aan. Steeds een goede reden om weer leuk nieuwe kleren te gaan kopen. Favoriete broeken legde ik in een andere kast, met de gedachte dat het heus wel weer een keer minder zou worden en dan kon ik ze weer aan. Gek eigenlijk, hoe je jezelf voor de gek kunt houden. Alsof je wacht totdat iemand anders je wakker schudt, omdat je toch wel wat stevig aan het worden bent…

Ik werd wakker geschud door mijn knieën. Pijnlijke steken gingen er door mijn knieën, vooral door mijn linker knie. De oefeningen die ik in de sportschool altijd heel goed kon, gingen me steeds lastiger af. Maar ook al deed het pijn, ik ging stug door. Ik kon het immers eerst ook, dus schakelde ik de pijn uit en liet me niet kennen.  Totdat het echt niet meer ging. Via de dokter kwam ik vervolgens terecht bij een manueel therapeut. Conclusie: slijtage. Geen traplopen, niet op je hurken, niet op je knieën en niet tegen de wind in fietsen….

En toen was ik het zat. Ik was mijn lijf zat, mijn gewicht, m’n knieën en mezelf. Inmiddels zat ik strak in een voor mij veel te grote maat geperst en had ik overgewicht.

Ik ben aan mezelf gaan werken, ben op gaan letten wat ik allemaal in mijn mond stopte, ging anders sporten en ja…ik viel af. Heel langzaam gingen de kilo’s er weer af. Met tussenpozen waarop mijn gewicht stabiel leek te blijven, was ik na twee jaar 14 kilo kwijt.

Nu ben ik inmiddels al wat jaren verder, val niet meer af maar kom ook niet aan. Het is goed zo, ben 2 kledingmaten gekrompen en voel me zo veel beter en fitter. En waar ik nog het meest blij mee ben: ik heb veel minder last van mijn knieën! Het zal nooit meer helemaal goed komen, maar mijn knieën hoeven niet meer zo veel gewicht te dragen. Dat scheelt echt heel veel!

Door mijn eigen ervaring, die ik graag met anderen wil delen, ben ik  de opleiding Gewichtsconsulent gaan doen. Voeding interesseert me en ik vind het fijn om andere mensen te helpen met hun gewichtsproblemen.
Inmiddels heb ik ook al aardig wat bijscholingscursussen gedaan, waardoor ik mensen nog beter van dienst kan zijn.

Heb je ook problemen met je gewicht? Doe er dan nu wat aan, voordat je ook lichamelijke klachten krijgt. Voorkomen is immers beter dan genezen.

Twijfel niet langer en maak een afspraak voor een eenmalig consult. 

Stuur een bericht via het contactformulier of pak je telefoon en bel: 06 272 080 78

Vriendelijke groet,

Marjan de Wit